Samtal – Mödrar Emellan

1 december 2021

 

Vad är Samtal – Mödrar Emellan?

Senaste åren har vi fått tillfälle att träffa flera av våra medlemmar på olika platser runt om i landet. Om och om igen har vi berörts av deras berättelser. Ingen berättelse har varit den andra helt lik, men likheter har vi ändå funnit. Om och om igen har vi fått höra, särskilt mödrar, berätta om hur de ifrågasätts för sitt val om att ta hand om sina egna barn. Mödrar som ibland undrar om de orkar fortsätta. Andra mödrar skulle inget hellre än att vara hemma med egna barn men kan av olika anledningar inte på grund av ekonomi, sjukdom eller annat. Andra vill gärna använda förskola men känner att kvaliteten på förskolan inte är god nog. Andra har jättefina erfarenheter med förskola eller dagmamma och har tips och ideér på hur man kan få det att fungera.

Dessa historier inspirerar oss och gör att vi vill kämpa ännu hårdare för att vara en röst för alla dessa mammor och en röst för barnen! Oavsett vilken väg man tar ska det finnas goda alternativ där både barn och familj mår bra. Därför startar vi nu ett nytt initiativ som vi kallar “Samtal Mödrar Emellan”. Här träffas vi online i ett zoom möte för att helt enkelt prata av oss – mödrar emellan.

Det blir ett tillfälle att lära känna, dela erfarenheter och utmaningar i mödraskapet och lyssna och stödja varandra i val och kval. Förhoppningen är både att nya kontakter ska knytas, mödrar ska stärkas och att nya idéer ska formas om hur vi kan få till en förändring. För visst kan man undra hur något så självklart och vackert, som att vilja ta hand om sina egna barn, kunnat bli så stigmatiserat?

Kom och dela just dina erfarenheter och bolla tankar och idéer om hur vi kan påverka och få till en förändring!

——–

Vanliga frågor:

Måste man vara medlem? Absolut inte!

Kostnad? Gratis!

Vi ses!

Fyll i dina uppgifter nedan för att anmäla intresse till nästa samtal online. Det kostar ingenting!

Anmälan

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Av Haro

Dela inlägget